Krátké shrnutí předchozích dní

06.09.2016 07:50
Co jsme v KPŠ zrealizovali ve školnim roce 2015_2016?
  Zahájili jsme školní rok indiánským řevem a během Dopoledne s Jížou dali dětem příležitost otestovat si své indiánské dovednosti a poznat se mezi sebou navzájem. 
  Přispěli jsme částkou 10 676 Kč na vybavení školní knihovny, zapotili jsme se při podzimní šifrovačce pro dospělé, zorganizovali jsme bleší trh na vánočním jarmarku, zakoupili jsme pro žáky ZŠ mikulášské balíčky a pomohli jsme vyladit atmosféru vánočního koncertu dobře kořeněným svařeným vínem. 
  V lednu jsme promítali první ze série filmů Filmový klub KPŠ - na téma Zemanovy Cesty do pravěku pak měly děti možnost si vyrobit svého trilobita.
  Na jaře jsme se opět sešli na čarodějnickém reji, tentokrát s opravdovým kouzelníkem, nechali děti si přivydělat na jarním blešáku a opět se rozeběhli po Praze v šifrovacích týmech. Kromě toho jsme do školy pozvali odborníky na Čaj o sedmé a debatovali s nimi o pubertě, závislostech a počítačích, přispěli jsme částkou téměř 5000 Kč na vybavení školy, téměř 7000 Kč jsme utratili za ceny pro žáky školy, kteří se něčím vyznamenali, a za více než 19 000 Kč jsme podpořili sociálně slabé žáky, kteří díky tomu mohli odjet se svojí třídou na školu v přírodě, účastnit se kroužků nebo si alespoň dojít na oběd. Podpořili jsme školní akci EDISON, díky níž do školy tradičně jezdí mladí lidé z různých zemích světa, aby s našimi dětmi mluvili anglicky.
  V létě proběhla rekonstrukce amfiteátru na školní zahradě, tuto opravu z poloviny taktéž hradil ze svého fondu KPŠ. A na září se můžeme těšit na kulinářské zážitky ve školní jídelně - ve spolupráci se školou se podílíme na speciálním školení kuchařek, na podzim bude přímo ve škole hostovat i šéfkuchař organizace Slow Food, která se zasazuje o podporu kvalitnějšího stravování ve školním jídelnách.