ŠIFROVAČKA 16.10.2021 - upraveno 12.10. - uzavřeno přihlašování

15.10.2021 17:00

STARTOVNÍ LISTINA NAPLNĚNA !

 

 

 

            TRAILER 

 

 

Je to tady, je to TADY, JE TO TADY!

 vítejte po dvou letech zpátky na startu Šifrovačky. Loňský ročník se nekonal, abychom si mohli všichni odpočinout a připravit se na letošní ročník. Jak říká moudré přísloví, dočkej času jako husa klasu! My se po dvou letech  dočkali, a ten klas nám mezitím pěkně uzrál v nepřekonatelné (tedy vámi jistě překonatelné), duchaplné a vynalézavé šifry, které vás provedou celým dnem a zajistí spoustu dobré zábavy pro mozkové závity. Každá vyřešená šifra prozradí plán dalšího postupu, a tak se postupným luštěním hádanek nakonec proluštíte až k občerstvení, vyhodnocení a někteří z vás i k odměnám.

 

Přihlašujte své týmy a neváhejte, počet míst je omezen!  

 

 

AKTUÁLNÍ INFORMACE PŘED STARTEM

Letošní Šifrovačka bude poněkud odlišná od předcházejících ročníků. Proto vám doporučujeme pečlivě přečíst následující informace.
Letošní Šifrovačka bude poněkud odlišná od předcházejících ročníků. Proto vám doporučujeme pečlivě přečíst následující informace.
 
První novinkou je to, že soutěž začne o den dříve a všechny týmy mají možnost vyluštit první dvě šifry dopředu už v pátek. Je možné začít až v sobotu na stanovišti č.3, ale kdo si vyluští dvě šifry v pátek, bude mít značnou výhodu. Je úplně jedno zda vám to v pátek bude trvat deset minut(nebude) nebo čtyři hodiny(to už spíše) a nebo to budete louskat do rána(taky možnost). Více než dvě šifry není možné v pátek vyluštit. Start bude v  pátek 15.10. na Roztylském náměstí u fontány pod kostelem od 17 do 18 hod. V sobotu se šifra č.3 objeví v 9:00  V cíli vás očekáváme v sobotu odpoledne 15-19hod.
 
Druhou novinkou letošního ročníku je trailer, který bude zveřejněn deset dní před startem, tedy v úterý 5.10. odpoledne. Doporučujeme traileru věnovat náležitou pozornost, neboť skrývá důležité informace.
 
Třetí novinkou je OBĚD  Na stanovišti č.9 bude obědová šifra, oběd bude pro všechny týmy zajištěn, takže si letos nemusíte sebou brát tolik jídla :-)
 
 
Stanovišť bude letos 13, šifry na prvním a druhém stanovišti je možné vyluštit už v pátek. Výsledkem pátečního snažení bude informace o umístění šifry č.3, které budete moci ověřit už v pátek, ale šifra bude k dispozici až v sobotu v 9:00. Kdo zvládne v pátek pouze první šifru, dozví se místo šifry č.3 v sobotu v 9:30. Kdo by snad nezvládl ani první šifru, dozví se to v 10:00. Sobotní trasa měří necelých 10km, ale asi našlapete trochu víc :-)
 
 
bez čeho se letos neobejdete:
 
- telefon schopný po celou dobu přijímat a posílat sms zprávy
- nějaký GPS přijímač (stačí apka v mobilu)
- křížový šroubovák PZ2
- imbus č. ?
- třináctku klíč nebo kleště
- pití
- papírová rulička od toaletního papíru
 
 
co se může hodit:
 
- ručník a pytlík buráků 
- šifrovací pomůcky (zadejte do googlu a něco najdete)
- oblečení do každého počasí
- psací potřeby
- nůžky
- nějaká větší nádoba na pití
- něco na sezení (ležení)
- míč (proti trudomyslnosti)
- dobrá nálada (proti trudomyslnosti)
- dalekohled
- kompas
- mapa Prahy(ideálně mapy.cz)  
 
 

oblast kde se letos mohou nacházet šifry:

 

Tak směle do toho! 

Hodně zábavy i poučení přeje KPŠ

 

pokud by snad byly nějaké nejasnosti nebo dotazy, pište na radekter@gmail.com